Новини

Проект 42: Домівка або Як ужгородський Пласт змагається за створення освітнього простору для дітей

21 Березня 2018 1 369

Пласт зареєстувався у конкурсі громадських проектів.

– Ми створюємо освітній простір для дітей та молоді: Це Пластова Домівка. Ми щодня працюємо з дітьми та молоддю – проводимо з ними різноманітні заняття, дослідницькі прогулянки, табори й походи, виховуємо нове покоління громадян. На відміну від багатьох інших міст України, Пласт в Ужгороді довгий час не мав свого даху даху над головою. Домівкою у пластунів називають фізичний простір, де ми проводимо заняття, зустрічі, навчання і який дає змогу проявляти творчість і відчувати спільну відповідальність за нього, – кажуть у Пласті.

Це некомерційний проект і місце, відкрите для інших освітніх організацій чи ініціатив. (Що особливо цінно – воно знаходиться у спальному районі міста, де наразі немає жодних некомерційних закладів для позашкільної роботи). Місце, куди зможуть прийти діти, підлітки та молодь, щоби провести час, навчитися чогось нового, навчити інших, знайти друзів і просто відчути себе Вдома.

– Минулого року ми уклали угоду з міською радою про оренду приміщення на вул. 8 березня, 46, в якому зараз проходять заняття з дітьми. Однак цей простір все ще потребує значного ремонту, заміни вікон, встановлення опалення та системи кондиціонування, меблів тощо, аби він був справді придатним, зручним та безпечним, – розповідають ініціатори ідеї.

Підтримати ідею можна тут.

0 #