Виставка Катерини Єрмолаєвої “Інтротурист”

Цими вихідними в рамках резиденції "Вибачте номерів немає" в готелі "Інтурист-Закарпаття" в Ужгороді пройшла виставка Катерини Єрмолаєвої.

– Готель – особливе місце, автономна від довкілля територія. Проміжна станція, але не пункт призначення; місце завмирання, необхідне для того, щоб рух продовжився. Світ, де життя йде за особливими правилами, головне з яких – збереження анонімності. Це резервуар, що всотує й зберігає інформацію – потаємне знання, що не має ваги за його стінами, чи має забагато ваги. Своїм існуванням, повільним і втомленим, він завдячує людям, котрі вперто, немов сновиди, приводять його у рух. Частіше ж він просто спостерігає за тим, що відбувається всередині, зі смиренністю святого.

Однак, найдивовижніша – його здатність ставати зоною тимчасової автономії, дарувати притулок від передсудів. Моя розповідь – про одну ніч в житті чотирьох гостей, що шукають втечі від суспільного осуду й маркувань, довіряючи найпотаємніше стінам готелю. Відкриваючи "Яму", я випускаю на волю множину спогадів, й водночас вдаюся до ролі туриста, носія особливого погляду. Intrо (лат. – поміж) тут вказує на інтроспективну подорож героя в пошуках себе, самозаглиблення, й рівною мірою – перехідний, проміжний характер його ідентичності, балансування між внормованим та збоченим, виваженим й дитячим, прихованим та виставленим напоказ, – каже Катерина Єрмолаєва.

Varosh

Фото: Роберт Довганич

0 #