Ідеї

Угорщина, Чехія, Польща, Австрія: весілля за кордоном від ComedyOrg

20 Жовтня 2015 4 678

Ужгородський колектив ComedyOrg – це шестеро ведучих: Тудор Кілару, Валерій Митейко, Ігор Кривошеєв, Олександр Свергун, Віталій Тороні та Валерій Костинський.

Цей рік для команди став новим етапом у розвитку компанії та й у сенсі саморозвитку – також. Розпочалася робота ComedyOrg за кордоном. За кілька місяців ведучі провели понад десяток подій в Угорщині, Чехії, Австрії та Польщі. Хлопцям є про що розповісти та чим поділитися. Зокрема, про те, чим відрізняється весілля на Закарпатті та в Європі.  Далі пряма мова.


Тудор Кілару:

Весілля, які ми проводимо у Європі, відрізняються, в першу чергу, форматом. В Європі надають перевагу проведенню весільних вечерь у форматі фуршету, в той час як в Україні більше уваги приділяють дотриманню традицій і певною мірою, усталеності форми проведення такого заходу, як відзначення факту укладення шлюбу. Розслаблена атмосфера, інтелігентний підхід, максимальна стилізація тематики, відсутність культу їжі – ось що притаманне весіллям в Європі.

Особисто я влітку декілька разів проводив весілля в Будапешті, Празі та Відні. Сподобалося в столиці Чехії, адже справжнім випробовуванням стало проведення церемонії для гостей із Москви та Санкт-Петербурга, серед яких чимало було працівників російського МЗС. Але стільки позитивних відгуків певно не отримував ніколи.


Ігор Кривошеєв:

Одне з останніх найцікавіших весіль ми проводили нещодавно в Арламові, що у Польщі. Двоє молодят з Ужгорода вирішили не робити стандартного весілля на 200 персон у величезному ресторані, а запросили 20 найближчих друзів і поїхали разом з ними у мальовничий куточок неподалік України. Атмосферно такі весілля, звісно, відрізняються від тих, що ми звикли бачити на Закарпатті. Адже досить непросто поєднати європейський формат обслуговування та закарпатський формат проведення заходів.

Коли, до прикладу, хтось говорить тост, то офіціанти моментально зникають – вони не мають заважати. У нас же незалежно від того відбувається щось у залі чи ні, перед камерою без проблем можуть пронести, скажімо, тарілки з курятиною, голубці і тому подібне.

Весілля в Європі – це цікавий досвід. І насправді закарпатські весілля усе більше тяжіють до європейських. Навіть, якщо молодята не їдуть в Європу, то вони все одно вигадують якийсь цікавий формат. Мені здається, що європейські весілля більш щирі, зручні та комфортніші.


Олександр Свергун:

Іншу атмосферу відчуваєш вже з того моменту, як перетинаєш кордон. Хоча і в Ужгороді теж ми часто проводимо справжні європейські весілля. А інколи за кордоном люди хочуть відтворити закарпатське весілля.

Ми трохи руйнуємо чіткий таймінг, до якого звикли європейці, і все ж під час вечері проводимо легеньку програму. Адже 90% гостей на таких весіллях з України. І їм важко висидіти дві години, бо на закарпатських весіллях вони звикли до іншого.

За кордоном ми проводимо не лише весілля, а й дні народження та вечірки. Часто люди, які переїхали на постійне проживання в Європу запрошують до себе своїх українських друзів і, відповідно, їм хочеться, аби й ведучі були "свої". А інколи навпаки, коли дівчина з Ужгорода, а хлопець з Європи і вони святкують весілля тут у нас. І у цьому теж є свої особливості.


Віталій Тороні:

Я вважаю, що у європейському таймінгу є великий плюс. За дві години люди встигають повечеряти, включно з десертом. І всі дружно переходять в іншу локацію і розважаються.

Нещодавно ми проводили дуже гарне весілля у Празі, де молодята орендували цілий замок Збірог. Неймовірної краси територія і ресторан. Гостей зустрічали 40 офіціантів, які одночасно все виносили та розкладали.

До речі, досить багато весіль проводимо саме у Празі. Хоча у цьому сезоні ми також працювали кілька разів у Будапешті та Польщі.


В ComedyOrg кажуть, що для того, аби організувати весілля своєї мрії, достатньо лише звернутися до професіоналів, які знають як зробити його схожим на казку, тематичним, якісним, незабутнім. І що найголовніше – доступним. Словом, українці тяжіють не лише до європейського стилю життя, а й до формату проведення найважливіших подій у житті.


Контакти:


Varosh

0 #