Культура

Прогноз Pohoda 2017: кити і малі риби

17 Травня 2017 2 857

У формуванні лайн-апу фестивалю бере участь команда безсумнівних професіоналів. З року в рік афіша найбільшого музичного фестивалю Словаччини вражає гучними іменами та обіцяє приємні знайомства з до того невідомими виконавцями. Не дивно, що у списку рекомендованого до відвідування на фесті опиняються поряд титани і зовсім юні, а подекуди відверто смішні персонажі. Наш завершальний гід іменами Pohoda 2017 до вашої уваги, на ваш розсуд та на різний смак.


Mark Lanegan Band


Видатна фігура гранджу, колишній учасник гуртів Screaming Trees and Mad Season, the Queens of the Stone Age, співпрацював з Nirvana, PJ Harvey, Moby, Isobell Campbell. За його скрипучий, глибокий голос та похмуру атмосферу текстів часто порівнюють з Вейтсом, Коеном та Кейвом. Та будь-які порівняння марні. Марк унікальний, як і кожний його виступ.


The Thurston Moore Group


Pohoda 2017 чекає на зустріч з фронтменом Sonic Youth та одним з найвпливовіших гітаристів світу, Торстоном Муром. У будь-якого гурту є фани, котрі роками не можуть змиритися з припиненням існування проекту. Але успіх альбомів нової банди Мура (до якого, до речі, залучені колишній ударник, басист та гітарист Sonic Youth) демонструє, що при такій якості продукту – минуле не має значення.


The Jesus and Mary Chain


Шотландський альтернативний гурт з більш як тридцятирічною історією. Надихались пост-панком та концертами Ворхолівських студій, суттєво вплинули на розвиток нойз-року та шугейзу. У шалених гастролях колеги фактично зненавиділи одне одного і коли дійшло до фізичного насильства – гурт розпався у жовтні 1999 року. Та час робить своє…

У квітні 2007 року The Jesus and Mary Chain виконують  "Just Like Honey" на головній сцені фестивалю Coachella, до них приєднується Скарлет Йохансон, котра зіграла головну роль у стрічці «Труднощі Перекладу», до саундреку якої було включено дану композицію. Згодом відбуваються перевидання платівок, випускаються збірки найуспішніших пісень, лімітовані вінілові колекції. У вересні 2015 року було оголошено про початок запису нового матеріалу, а в березні цього року відбулася презентація альбому «Damage and Joy», перший реліз за дев’ятнадцять років.


Alice Phoebe Lou


В шістнадцять років уродженка Південно-Африканської Республіки вирушає у мандри Європою, на які заробляє вуличними фаєр-шоу. Коли такі заробітки зводяться на нівець, Фібі просить у друга дозвіл заграти на його гітарі. На той момент вона знає єдину мелодію “Knocking on Heaven’s Door”, легкий та світлий голос дівчини привертає увагу перехожих і пара отримує достатню кількість готівки для купівлі квитка до наступного міста. З того моменту Фібі забуває про вогонь і наполегливо опановує гру на музичному інструменті, і разом з напарником Матео Павесі невдовзі стає зіркою центральних вулиць Берліна та кількох невеличких фестивалів. Минулого року світ побачила дебютна платівка «Orbit», а на сайті співачки рясніють афіші з одноденним інтервалом виступів.


The Hydrant 


Балійський гурт перенесе слухачів не до Індонезїі, а до США 50-х років минулого століття. Топпер – барабанщик, який відмовляється сидіти, Аді – басист-акробат, Вінсет – з його небезпечними соло гітари, та Шелло – співак і танцюрист на прізвисько «Елвіс Балі», змусять Pohoda танцювати під суміш рок-н-ролу, кантрі, свінгу та блюзу.

Зустрінемось під палким сонцем Тренчина 6-8 липня.

Катя Маріаш, Varosh

0 #