Культура

Сергій Мартинюк (Колос): “Республіка – це суспільно корисний проект”

27 Серпня 2015 2 141

Близько тижня залишається до останнього фестивалю сезону – "Республіки", який відбудеться у Кам'янці-Подільському (4-6 вересня). Фронтмен гурту "ФІОЛЕТ" Сергій Мартинюк (Колос) неодноразово виступав на фестивалі. З якими планами цього разу завітає на музичний та стріт-артовий фестиваль, ми поцікавились у нього особисто.

– Чим, особисто тобі, подобається фестиваль "Республіка"?

– Для мене "Республіка" – це фестиваль, який сміливо відходить від формату просто гульбища до концептуального, суспільно корисного проекту. Це рух до тієї сучасної України, яка будується не згори, а шляхом реалізації ініціатив "маленьких" українців знизу. Тим "Республіка" й імпонує. Як мінімум.

– Розкажи про твій сольний проект, з яким ви приїдете на фестиваль.

– У рамках виступу на фестивалі з своїм сольним проектом, ми відіграємо акустичний сет, який складатиметься, як із любовної, так із соціально орієнтованої лірики. Гітара і голос – мінімум звуків – максимум емоцій. Раді будемо зустрітися й поспілкуватися, як зі знайомими людьми, так із обличчями новими.

– Чи простежив ти еволюцію фестивалю?

– Фестиваль, безперечно, росте – як в плані кількості відвідувачів, так і соціального резонансу навколо ідей «Республіки», які успішно виходять далеко за межами Поділля.

– Що б ти побажав організаторам фестивалю?

– Організаторам хочу побажати креативу, віри у власні можливості та терпіння робити таку важливу справу.

Нагадаємо, що окрім головної сцени, на ювілейному фестивалі будуть нові локації, одна з яких – сцена на фортечній стіні – "Арт-двір", де й виступатиме Колос.

Іванна Павлюк, Varosh

0 #