Життя

Tomato Jaws: Топ-5 про Закарпаття

29 Травня 2013 8 906

Ната і Паша з ностальгією розповіли про те, що їм найбільше запам’яталося під час двох творчих поїздок до найзахіднішої області країни.

Тоді з ними виступав ще Олександр, а гурт став, фактично, першопрохідцем: до них з молодих українських артистів, які грають сучасну музику, на Закарпатті виступала тільки Alloise – попередня солістка Gorchitza. Водночас, менш як за рік після приїзду Tomato Jaws – The Maneken, Katro Zauber, Stas Twee та Оля Діброва з тієї ж Gorchitza. До цього списку, звісно, варто ще додати Pur:Pur.

Колектив у вже оновленому складі продовжує творчі пошуки. Зовсім нещодавно Ната і Паша долучилися до дуже ідейної ініціативи – Місяця Миколи Вінграновського, підготувавши трек на слова знакового шістдесятника.

Між тим, про візити на Закарпаття артисти згадують з особливими емоціями. Це відразу помітно у відповідях.

– Привіт. Назвіть п’ять речей, які насамперед кидаються в очі на Закарпатті? (у порівнянні з Києвом, або іншими українськими містами)

Ната:

– Дивовижні пейзажі, які уявляла в дитинстві, читаючи "Тіні забутих предків". Казковість будиночків та вулиць. Таке відчуття, що ти знаходишся на зйомках фільму-фентезі. Велич гір, яка змушує задуматися над змістом буття. Погляд людей, якій різко відрізняється добродушністю та відкритістю. Відчуття свята у повітрі, яке зустрілося саме на Закарпатті.

Паша:

– Свіже та чисте повітря, червоні акуратні крівлі будинків, веселий та святковий настрій у мешканців, величні краєвиди та чисте блакитне небо!

– П’ять страв, які ви скуштували на Закарпатті і порадили б скуштувати тим, хто приїхав сюди вперше?

Паша:

– Ужгородскі тістечка виявились просто надсмачними, хоча я взагалі не любитель солодкого. Дуже сподобалась кава. У Мукачеві ми їли деруни, бограч та вареники. Тепер я знаю, що найкращі вареники з м’ясом та сметаною готують саме тут. Також я перевірив, чим відрізняється справжній Закарпатський коньяк від широкого асортименту підробок)

Ната:

– Деруни! Це моя улюблена страва взагалі, але таких не куштувала ніколи! Бограч! Мріяла його скуштувати, і недарма! Особливо вдало він смакує взимку! Банош! Найнезвичайніша страва, яка дуже неочікуванно поєднується з різноманітними додатками і від того кардинально змінює смак.
Вино! Дуже смачне червоне. Солодощі, які ми куштували в Ужгороді. Кожен з нас з’їв по 5 штук!

– П’ять місць, де ви побували на Закарпатті і які ви порадили б відвідати тим, хто приїхав сюди вперше?

Оскільки всюди ми були разом, то і відповідатимемо разом:

Мукачівська центральна площа, дуже хотілося б знову там опинитися.

Мукачівський замок "Паланок". Відчули подих старовини, яка присутня у кожній деталі. Найбільше сподобалося старовинне фортепіано в одній з кімнат. Хотілося б почути, яка музика лунала у ті часи.

Тераса ресторану Daily, де і відбувався наш перший виступ. Ми роздивлялися цей незабутній краєвид, фотографували, але ніякі фотографії не зможуть передати тої краси і палітри, що водночас відкривається зору. Ужгородські вулички.

– Чим на вашу думку відрізняється Ужгород від Мукачева? Де сподобалося більше і чому?

Ната:

– Мене більше вразило Мукачево. Своїм камерним казковим світом, своєю незрівнянною фантастичною атмосферою, відчуття було таким, що населення цього прекрасного містечка просто не може сумувати, адже навколо така незрівнянна краса! Там не буває буденності і рутини, і все відбувається, як на сторінках улюбленої книги.

Паша:

– Мені сподобалися обидва міста. Кожне має свою власну неповторну атмосферу і величний дух. Красиві та привітні.

– Яка музикка підходить кожному з двох міст – Ужгороду та Мукачеву?

Паша:

– Ужгород: Joash – Salome (Orchastral Version). 

Мукачево: DJ Koze feat. Ada – Homesick

Ната:

– Мукачево: Lusine – Everything Under the Sun. 

Ужгород: Nicolas Jaar – Space is Only Noise

– Чому ви б хотіли приїхати на Закарпаття знову – п’ять мотивів?

Ната:

– Якщо ви хочете: відвідати справжню казку, дуже смачно поїсти, пізнати історію, надихнутися для нової творчості, знайти місто своєї мрії, як це сталося зі мною.

Паша:

– Подихати свіжим повітрям, попити смачного винця та кави, купити додому справжній коньяк, відпочити від завжди кудись поспішаючого Києва, дізнатися більше про Закарпаття та надихнутися для нових подвигів.

0 #