Життя

DIAMED: турбота про здоров’я

7 Листопада 2016 10 948

В Ужгороді віднедавна функціонує клініка – DIAMED, в якій можна отримати допомогу більш ніж з 20 медичних спеціальностей. Це єдиний на Закарпатті приватний медичний заклад з можливістю стаціонарного лікування, а також надсучасною апаратурою. Загалом у DIAMEDi надають близько тисячі медичних послуг. Тож ми вирішили побачити все на власні очі та прийшли на екскурсію до клініки.


Обладнання


На чотирьох поверхах нової будівлі розташовані лабораторія, поліклініка, два операційних зали та палати на 11 ліжкомісць. Відтак пацієнт може пройти обстеження й лікування в одному місці.

Лабораторія медичного центру оснащена сучасним обладнанням (гематологічний аналізатор, біохімічний аналізатор, коагулометер, імуно-ферментний аналізатор і т.д.), що дає змогу автоматизувати процес дослідження та звести до мінімуму людський фактор.

– Кожна палата закладу оснащена телевізором, холодильником, кондиціонером та санвузлом. Все разом – комфорт, чистота та привітний персонал – створює затишну атмосферу перебування хворого, що сприяє якнайшвидшому одужанню, адже пацієнт почувається у медичному закладі, як вдома. Закарпатці мають можливість отримати лікування на високому рівні, не покидаючи межі області. В медичному центрі DIAMED сконцентровані ті складові, які до сьогоднішнього дня були недоступні в області: команда висококваліфікованих лікарів – професіоналів своєї справи, сучасне обладнання і новітні технології та досягнення медицини, – кажуть у медичному центрі.

В DIAMEDi лікарі забезпечені всім необхідним для проведення максимально точної діагностики в одному місці, пацієнтам надаються медичні послуги з мінімізованими негативними наслідками втручання в організм, лікування орієнтоване на швидке одужання пацієнта.


Послуги


В клініці DIAMED представлені всі види діагностики: УЗД-діагностика, променева діагностика, відео ендоскопія та функціональні обстеження. З 2017 року заплановане встановлення МРТ 1,5Т Siemens (Німеччина) 2016 року випуску, що дасть можливість діагностувати на ранніх стадіях ряд важких захворювань (таких як онкозахворювання, кардіологічні захворювання і т.д.).

– На базі клініки функціонують два УЗД-кабінета, в яких працюють висококваліфіковані лікарі на новітніх УЗД-системах компанії SIEMENS. Наявність такого обладнання дає змогу проводити ультразвукову діагностику всіх внутрішніх органів та судин дорослих та дітей. Для отримання точної картини захворювань або травм DIAMED пропонує своїм пацієнтам рентгенографію на багатофункціональному, інноваційному та безпечному рентген-апараті Apollo EZ 2016 року випуску компанії Villa Siestem Medical. А діагностична ендоскопія проводиться за допомогою обладнання провідної компанії OLYMPUS. Ця апаратура дає можливість провести обстеження на високому рівні з мінімальними незручностями для пацієнта, а в разі проведення колоноскопії – із застосуванням анестезії, – розповідають у центрі DIAMED.

Для дослідження роботи серця в DIAMEDі роблять електрокардіограму, ехокардіоскопію та холтерівський моніторинг. Також у медцентрі функціонує перший в Україні ЛОР-комбайн, 2015 року випуску компанії EUROCLINIC, що дозволяє проводити всі необхідні маніпуляції та процедури (лікування гаймориту, фронтиту, етмоїдиту, ларингітів і т.д.) будь-якого ступеня складності.

Рентгенопераційна забезпечена єдиним в Закарпатській області – мангіографом компанії SIEMENS 2016 року виробництва.


Операції


В двох операційних залах медичного центру DIAMED проводиться широкий спектр оперативних втручань за такими напрямками: хірургія, ортопедія та травматологія, гінекологія, урологія, ангіографія та судинна хірургія.

В клініці функціонує один з найсучасніших апаратів в Україні для проведення процедури контактної літоприпсії (дроблення каменів в нирках та сечоводі). Дотепер закарпатці були змушені виїжджати для подібних операцій в Трускавець, Львів, Київ чи Дебрецен. Сьогодні дроблення каменів можна зробити в Ужгороді.

Оперативні втручання виконуються з використанням сучасних технологій: відеоендохірургія, електрохірургія, лапароскопічна хірургія. Перевага віддається малотравматичним втручанням з використанням лапароскопії.

– Ортопеди-травматологи клініки DIAMED виконують у плановому порядку найсучасніші операції на обладнанні фірми OLYMPUS, а саме артроскопію колінного, ліктьового, плечового суглобів. Це найменш травматичний метод – виконуються не розрізи, а точкові проколи для введення оптики відеокамери та спеціального інструменту. При цьому є змога поставити точний діагноз, ощадно видалити ушкоджені частини менісків, виконати шви менісків, відновити ушкоджені зв’язки суглоба, – кажуть у центрі.

Лікарі-гінекологи клініки DIAMED виконують усі види операцій. Перевага віддається малотравматичним методам, таким як лапароскопія та гістероскопія. Також проводяться радикальні операції із традиційним підходом. Показання до операції визначаються максимально об’єктивно з урахуванням інтересів пацієнта: тип та обсяг операції обираються індивідуально в кожному конкретному випадку.

DIAMED допоможе впоратися і з варикозом судин. Вперше запроваджена в області процедура радіочастотної абляції судин – найсучасніший метод в лікуванні варикозної хвороби без операції, є альтернативою флебектомії.


Профілактика


– Сучасні технології діагностики в медицині дозволяють виявити захворювання на ранніх стадіях та попередити виникнення серйозних ускладнень. Однак, ми вважаємо, що профілактика – не для нас, і своє небажання вчасно пройти профілактичні огляди виправдовуємо своєю зайнятістю на роботі та особистими справами. Водночас профілактичні огляди залишаються вкрай необхідним та найдешевшим заходом, оскільки хворобу легше попередити, ніж потім довготривало лікувати та витрачати чималі кошти на своє здоров’я. Чим раніше буде виявлено захворювання, тим швидше можна його подолати, уникнути ускладнень і незворотних процесів, які можуть призвести до інвалідності або смерті. Хоча б раз на рік кожна людина повинна прийти на загальний профілактичний огляд. Часто люди думають, що пройти профогляд – це просто відмітити штамп в медичній довідці. Але насправді людина має зробити загальний аналіз крові і на визначення рівня цукру в крові, пройти флюорографію, огляд терапевта, а для жінок – гінеколога, – кажуть у DIAMED.

В 50% випадків початок захворювання можна виявити за змінами у крові, хоча людина ще не має ніяких скарг. Тому так важливо періодично здавати аналіз крові і перевіряти рівень лейкоцитів, ШОЕ, гемоглобіну.

Усі ці нескладні обстеження можуть допомогти виявити хворобу на ранній стадії і вчасно її пролікувати. Варто дбати про своє здоров’я та не легковажити простими методами запобігання хворобі.


Наразі у клініці діє акція під назвою "Пакет здоров’я" – це комплексний медичний огляд, до якого входить загальний аналіз крові та сечі, УЗД органів черевної порожнини, електрокардіограма, оглядова рентгенографія органів грудної клітки, консультація гінеколога/уролога, а також терапевта.

Акція діє до 1 грудня.


Контакти:

Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #