Життя

Італійські стромболі в кав’ярнях “Mokasol”

26 Вересня 2017 2 976

Відтепер улюблена багатьма ужгородцями кав’ярня Mokasol пахне не тільки неймовірною кавою, а й свіжою випічкою. Перед таким ароматом неможливо встояти, та й не треба! Бо саме тут ви можете скуштувати особливу італійську піцу-рулет "Стромболі" та іншу смачну здобу.

Піца-рулет "Стромболі" була винайдена в Сполучених Штатах у 1950-х роках Назарено Романо, власником італійської піцерії, який експериментував із "фаршированою піцою".

Стромболі – назва маленького острова з діючим вулканом в Тірренському морі на півночі від Сицилії. У кулінарії так називають піцу, скручену в рулет, з начинкою всередині. По рецепту трохи схожа на кальцоне, але має свою деяку особливість. До того ж такий спосіб згортання дозволяє зберегти максимальну кількість соків, притому, що сир також розплавиться і буде тягнутися.

На вулкан ця апетитна страва схожа під час випікання та коли щойно її дістати з печі – крізь отвори тіста там видніється, як клекоче і кипить гаряча начинка, оповита сивим паром.

Італійці недаремно так полюбили стромболі. Фактично це і є та ж сама їхня смачна знаменита піца, подана в зручному для швидкого перекусу вигляді. Взяв рулетик до кави чи чаю, з’їв – і на якийсь час про голод забуваєш. А можеш і з собою прихопити.

Випічка якісна і гарантовано свіжа. Щоранку професійний пекар самотужки місить тісто за перевіреним рецептом, готує начинки, щоб перші відвідувачі кав’ярні вже могли поласувати смачним сніданком.

Наразі Mokasol пропонує 6 видів стромболі: з шинкою, беконом, куркою, овочеву, з 4-ма видами сиру (російський, моцарелла, донаблю, пармезан) та солодку з бананом і шоколадом. Готують піци двох типів: великі та міні стромболі, порції близько 400-450 та 100-120-грамові. Ціна залежить від розміру та начинки і коливається від 17 до 59 гривень.

Дві локації, де в Ужгороді можна скуштувати справжні стромболі, – це кав’ярні Mokasol Caffe на Жупанатській та Mokasol Espresso Bar на площі Театральній, поряд з головним входом до Лялькового театру.

Також тут можна скуштувати дуже смачний та ситний фірмовий пиріг з куркою та грибами, хлібні палички Гріссіні та різноманітні булочки. Після випікання стромболі, шеф-пекар переходить до приготування солодких кондитерських виробів. Малеча охоче зможе поласувати улюбленими пирогами з різними начинками – з яблуками, ожиною, вишнею, абрикосами, морквяно-зерновий та шоколадний.

Щодо шанувальників солодких напоїв, Mokasol створило нове меню молочних коктейлів: "Рожевий" (з білим шоколадом та малиною), "Попкорн" (зі справжньою карамеллю та солодким покормом), "Снікерс" (з шоколадом, горіхами і батончиком) та "Орео" (зі знаменитим шоколадним печивом та ванільним кремом). Коктейлі можуть подаватися як із кавою, так і без неї.

До кавових напоїв, яких налічується близько 40-ка, представлений різний вибір кексів, мафінів та печива.

Сьогодні візитівкою кав’ярні залишаються незмінно якісна кава Mokasol, правильно приготовані кавові напої та якісне обслуговування.


Адреси:

На правах реклами

0 #