Мода - Архів

BeCreativeDecor презентувала нову колекцію на Design Living Tendency

8 Жовтня 2016 3 578

Наприкінці вересня в Києві пройшла одна з найважливіших подій року у сфері дизайну та тенденцій в оформленні інтер'єрів.

Виставка Design Living Tendency щороку презентує новинки у світі дизайну, меблів, текстилю та декору. На головній локації центрального павільйону, де проходять всі лекції, спілкування дизайнерів та виробників, влаштовують інстальовану локацію "Театр Дизайну".

– Декілька років поспіль я була гостею цієї виставки, а цьогоріч вперше стала її учасником. Для мене особисто і для всієї команди BeCreativeDecor – це особлива подія і, певною мірою, визнання на українському ринку дизайну. Ця подія завжди була для мене особливим натхненням, поштовхом створювати нове, бо повертаючись з купою ідей і натхнення, неможливо було просто сидіти на місці. А цього разу – це справжді початок, але нової лінії концептуальних виробів, вперше презентованих саме на Design Living Tendency 2016 в Києві, – розповідає дизайнер Катя Моргентал

Concept TEXTURES – це серія інтер’єрного декору, а саме декоративні подушки.

– Я перечитала "Гамлета" і лише тоді, пропустивши все через себе, створила ці принти на текстилі, акрилова текстильна фарба нанесена вручну широким малярним пензлем на полотно, наче концептуальний живопис на холсті. Це моя відповідь на прочитане, пережите і трансформоване у принтах на текстилі. Таким чином кожна подушка з цієї серії – унікальна, іншої такої немає, кожна – особлива, – каже Катя.

Цього року кураторами проекту Театр Дизайну було дизайнерське бюро ODESD2.

– Я отримала електронного листа від керівників виставки із запрошенням взяти участь. Побачила, що кураторами буде дизайн-бюро ODESD2 і одразу зрозуміла, що це воно. А вже потім, в процесі підготовки, ми спільно думали, що могло б підійти саме в ці інтер’єри. Тут варто зазначити і те, що серед готової продукції BeCreativeDecor не було нічого, що вписалося б у загальну крнцепцію. Я запропонувала декілька ідей і, якщо відверто, то до кінця не була впевнена чи вийде все так, як я собі це уявляю. Це став для мене свого роду виклик, бо бажання брати участь було дуже щирим. Так народилася абсолютно нова серія виробів Concept TEXTURES, – ділиться з нами дизайнер.

Театр Дизайну – вже пять років поспіль об’єднує роботи українських дизайнерів в головному павільйоні виставки DLT в спільному просторі з аудиторіумом – місцем, де проходять всі лекції, презентації та спілкування.

Цього року всі змогли побачити і відчути на дотик тонкий світ Вільяма Шекспіра через інтер’єри, де меблі, світло, декор та графіка від українських дизайнерів була представлена в чотирьох інсталяціях за мотивами шекспірівських драм.

В декількох інстальованих просторах були представлені шекспірівські шедеври за допомогою меблів та декору від українських виробників . Чотири інтер’єрні інсталяції –переосмислені сцени з "Отелло", "Ромео і Джульєтта", "Король Лір" та "Гамлет".

– Дуже рада, що мрії збуваються, що інтер’єрний текстиль і декор, який я створюю для BeCreativeDecor так високо оцінили професіонали, у яких мені є чого повчитися. Дякую студії ODESD2, що відгукнулися на мою пропозицію і за можливість бути в такій професійній і дружній команді. Для мене – велика честь бути частиною оформлення Театру Дизайну та і виставки взагалом, поряд з такими крутими українськими дизайнерами та виробниками, – розповідає Катя Моргентал.

Прибрати подушки можна в шоу-румі ODESD2 в Києві. В Ужгороді декор від BeCreativeDecor представлений дизайн-магазинчику на вулиці Фединця, 6а.

– Зараз працюю над об’єднанням місцевих виробників під назвою UNGVAR DESIGN. Про цей проект можна довго розповідати, адже ідея згуртувати всіх разом не нова, не тільки моя і взагалі – це потреба часу. Я лише допомагаю все організувати докупи, зібрати усіх в одному місці, зробити якесь загальне бачення формату співпраці, концепцію та позиціонування на ринку. Ми нещодавно вперше презентували місцевих виробників в новому форматі на святкування Дня Ужгорода в рамках Most CITY FEST. У мене багато ідей щодо того, як це презентувати, вже зроблено чимало для реалізації цього проекту, незабаром буде нова подія, на якій ми також представлятимемо місцевий дизайн. Для мене досвід з київської виставки в цьому випадку дуже цінний, адже принцип презентації дизайн-проектів декількох різних авторів в одному спільному просторі – це задача для куратора проекту не з легких, адже треба врахувати безліч факторів. Що ж, не буду забігати поки наперед, слідкуйте за публікаціями на офіційній сторінці у фейсбук Ungvar Design, – каже дизайнер.

Varosh

Фото з офіційної сторінки ODESD2, DLT, Nataly Pavlyk

0 #