Мода - Архів

Роксолана Новак: колекція “Zodiak” – про знаки, які нас характеризують і уособлюють

5 Квітня 2017 5 633

Неймовірно легка, ніжна і, в той же час, з характером. Так коротко можна описати нову весільну колекцію талановитої Роксолани Новак. Дизайнерка не перестає дивувати творчим підходом не тільки в створенні фантастично вишуканого вбрання, а й його представленні. Цього разу підписники Роксолани на Фейсбуці, затамувавши подих, спостерігали за появою 12-ти знаків зодіаку, які уособлювала окрема сукня. Позувала в них сама авторка на тлі неймовірних пейзажів Близького Сходу. Нам Роксолана Новак розповіла про ідею проекту та його реалізацію. Далі – пряма мова.

Задум проекту виник досить давно, десь 2 роки тому. Була ідея якось обіграти знаки зодіаку. Але чіткого уявлення про колекцію довго не було. А тут приїхали рулони з новими тканинами і ми з колегами ахнули: так це ж наче луска риби! Потім кожен почав підхоплювати ідею, пропонувати щось своє і так ми дійшли до знаків, які уособлюють і характеризують кожну людину.

Колекція чітко була прописана в ескізах. Спочатку це було 30 одиниць, але їх ми скоротили до 12. Хоча там є ще й 13-та сукня, бо у близнюків їх дві. Уся колекція розділена по стихіях. Повітря – це легка невагома тканина, земля – статична, цупкої фактури, вода – паєтки і переливи, вогонь ми відтворювали зйомками на заході сонця. Матеріали – це атлас, шовк. Також ми використали багато нових для нас тканин. Наприклад, таку, яку застосовують в кораблебудуванні. До речі, вона надзвичайно круто виглядає у виробі: тримає форму, об’єм, не потребує кілець. Ексклюзивні мереживні тканини з додаванням паєток, бісеру, перлин, багато ручної роботи. Щодо орнаментів, то цього разу ми відійшли від флористики. Зараз в моді лінії, які пересікаються, решітки, сіточки, геометричні форми. Це дозволило в колекції гармонійно поєднати брюки, корсети, смокінги, сукні-трансформери.

Найскладнішим у плані конструкції був "Лев". Спідницю ми перезакладали 8 разів, але все ж таки впоралися з цією задачею.

"Діва" був особливим знаком для мене, оскільки це мій знак. Тут я хотіла передати жіночність, яка йому притаманна, мудрість, в міру еротичність. Непростим виявився "Овен". Його ми робили майже 4 місяці. Там дуже багато ручної роботи і конструкція крою нестандартна.

Зйомки відбувалися на Близькому Сході, тому що там можна чудово зобразити різні стихії Зодіаку. Майже вся робота проходила за межами готелю на березі і в морі, в пустелі, на яхті. Зйомки усі реальні, тобто локації у фотошопі не домальовувалися. І сукні, що плавають у воді, дійсно там плавали – тканина це дозволила. Але, звісно, для салону потім відшилася нова сукня.

Багатьох цікавить питання транспортування. Їхало нас 7 осіб і всі ми везли ручний багаж. Здебільшого, це фототехніка: штативи, стійки, об’єктиви, 4 валізи світла. Сукні здали в багажі, але, слава Богу, всі доїхали цілі і неушкоджені.

Знімати мене в якості моделі – це був такий собі експеримент, запропонований фотографом Володимиром Твердохлібом. Уся команда з цим погодилася. Мушу визнати, що мене любить камера, але я вкотре переконалася, що керівник має бути керівником, а таку роботу повинні виконувати професійні моделі. Тим не менше, задумка вдалася. Кожну сукню я прожила і пропустила через себе. В результаті навіть не очікувала, що буде стільки схвальних відгуків після презентації фотопроекту.

Колекція вийшла різноплановою. Будь-яка наречена може знайти в ній для себе щось своє. Є пишні сукні, по фігурі, жіночні та більш емансиповані. За допомогою кожної сукні можна виразити індивідуальність знаку, його характер, особистість.

У нас фантастично гарні жінки, і одяг повинен тільки підкреслювати цю вроду. Тому я завжди створюю такі сукні, які знаходять своїх власниць. А ще мені приємно, що за нашими сукнями приїздять з різних куточків України та з-за кордону, і називають весільні сукні бренду "Roksolana Novak" однією з візитівок Закарпаття.


Колекція "Zodiak" чекає на вас за адресою: пл. Ш.Петефі, 8а.

Записатися на примірки можна за тел.: 050 041 51 04.

Сайт: roksolana-novak.com.ua

Діапазон цін – від 300 доларів і вище в залежності від тканини і складності роботи.

Над проектом "Zodiak" працювали:


На правах реклами

0 #