Мода - Архів

Yarn that Motivates: пряжа з мериносової шерсті

5 Грудня 2016 5 049

Ужгородка Юлія Ленько нещодавно заснувала власний бренд. Дівчина створює аксесуари з пряжі з мериносової шерсті. Розповідаємо про них.

– Я з дитинства захоплююсь рукоділлям, але в’язати почала минулого року. Спочатку замовила товсту пряжу з акрилу, пробувала різні візерунки та схеми, вчилась з відео в інтернеті, з часом в роботу підключилася мама, яка виправляла всі мої помилки на практиці і доповлювала своїми ідеями. За рік вдосконалення техніки цієї осені вирішила заснувати свій бренд, – каже Юля.

Вибір моделей відбувається за принципом: зручно та стильно, адже одяг та аксесуари oversize тепер тренд сезону.

– Деякі моделі з’являються в результаті експерименту нової в’язки. На деякі – мене надихають покупці. Наприклад шапочка-вушанка була зв’язана на прохання однієї клієнтки. А в’язання клатчів взагалі було не заплановано, все вийшло завдяки одній випадковості та результат мене вразив. Що ж до кольорів, то вибираю на свій смак. Наша палітра дуже різноманітна – починаючи від класичних, закінчуючи ніжними та яскравими відтінками. Також не залишаю без уваги і кольори цього сезону (рожевий кедр, пряний гірчичний, теплий сіро-коричневий та інші), – розповідає майстриня.

За словами Юлі, пряжа з мериносової шерсті – ідеальний матеріал для вязання. Через суворий клімат вовна мериносів має унікальні властивості, які допомагають їм протистояти і дуже низьким температурам зимою і екстремально-високим влітку.

– Такий ефект досягається за рахунок дуже тонких волокон їхньої шерсті (п’ять штук дорівнює по товщині одному людському волосу). Перевага вовни Merino — натуральна, тонка, надзвичайно м’яка шерсть, що "дихає" і добре зберігає тепло. Комірчаста структура цього матеріалу дозволяє вбирати вологу (до 30% від власної ваги) і відводити її, і, в той самий час, зігрівати у вологому стані. Тим самим, при фізичних навантаженнях шкіра залишається сухою, тепло зберігається, не відбувається охолодження. Шерсть гіпоалергенна, тому підійде навіть найніжнішим, – каже дівчина.


Роботи можна придбати в магазині Fusion (Ужгород, вул. Лучкая, 3), в магазині wonderLAB (Veres Pálné utca 3. Будапешт), та через facebookvkinstagram.

Varosh

0 #