Мода - Архів

YASKRAVA: сукні, що підкорюють назавжди

7 Жовтня 2015 5 659

Ужгород – місто, що у багатьох асоціюється із кавою, сакурами, близькістю до Європи та брендом "Shtefanyo". Ужгородки Ярослава Бережнюк та Ромена Завадяк хочуть, аби із часом наш край асоціювався із низкою молодих і якісних брендів, серед яких і їхня марка одягу – YASKRAVA.

YASKRAVA спеціалізується на індивідуальному пошиві дизайнерського одягу, основний акцент робиться на створенні суконь. Крім того, YASKRAVA – перший бренд в Ужгороді, що дає свій одяг в оренду для фотосесій та виходів.

Ми вже приміряли сукні від цього бренду, а тому не могли не запросити дівчат на каву, щоб дізнатися про них більше.


Про шлях до YASKRAVA


Ярослава: Мені здається, до цієї роботи ми обоє йшли із самого дитинства, коли гралися із ляльками. Я дуже любила вирізати паперових ляльок і малювати їм одежку, гралась із ляльками Барбі, придумувала і разом із мамою шила їм одяг. У підлітковому віці я почала зіштовхуватися із проблемою, коли заглядаєш до шафи і не знаєш, що одягнути, а повторюватися не хочеться. Тоді почала брати мамин одяг, переробляти, перешивати його. На щастя, вдома були швейні машинки, і я мала де практикуватися. Виявилося, що із швейним ремеслом я дуже пов’язана: моя мама, а також прабабусі і дідусі із обох сторін шили, тому мені не залишили вибору.

Ромена: Я із самого дитинства знала, що хочу бути дизайнером: одягала ляльок, організовувала покази, фарбувала, підстригала і одягала молодшу сестру. Свою першу колекцію я створила у восьмому класі, використовуючи підручні матеріали. Там мене помітили, почали запрошувати і на інші покази. Я хотіла навчатися на дизайнера, але за порадою батьків вступила на юридичний факультет, де познайомилася із Ярославою. Ми знайомі десь чотири роки, але співпрацювати почали відносно недавно.


Про назву


Ярослава: Коли я пошила свою першу сукню і продала її у магазинчику "Well Dressed", мені запропонували шити ще. Для того, щоб працювати у цій сфері, потрібно було мати назву свого бренду. Спочатку ми зупинилися на слові YARKA, але звучання мені не подобалося, і ми змінили назву на гарне українське слово YASKRAVA. Назва одразу всім сподобалася, бо викликає хороші асоціації – в наших сукнях всі стають яскравими!
Про початок співпраці

Ромена: Так склалося, що мені терміново потрібна була сукня для Нового року. Звісно, за три дні до свята я не могла її знайти, тому я вирішила звернутися до Славки. Вона погодилася терміново створити мені сукню, пошила і попросила в ній сфотографуватися. Результат їй сподобався, і Славка попросила мене фотографуватися у всіх її сукнях.

Ярослава: В Ромени так гарно це виходить! Та і реакція на неї у моїх сукнях у людей дуже позитивна.

Ромена: Так ми і почали співпрацювати: спочатку я тільки фотографувалася, а потім ми вже спільно придумували моделі. Разом ми працюємо недовго, трохи більше, ніж півроку, але вже відчуваємо, наскільки YASKRAVA виросла. Нас вже добре знають в Ужгороді, рекомендують знайомим в інших містах, замовляють сукні практично із усіх куточків України.


Про клієнтів YASKRAVA


Ромена: У нас зараз дуже багато роботи і багато задоволених клієнтів! Чесно кажучи, ми себе особливо не рекламуємо, нас знаходять за рекомендаціями подруг, знайомих та в інтернеті, є клієнти, що приходять із магазинчика "Well Dressed".

Ярослава: Нам пощастило: наші клієнтки не тільки дуже гарні, але ще і мають відмінне почуття стилю, тому речі завжди виходять красивими, а співпраця приносить задоволення.

Ромена: Ми працюємо за принципом індивідуального підходу до кожного клієнта: ми намагаємося приділяти йому багато часу, радити, обговорювати, разом ходити магазинами в пошуках тканин чи аксесуарів.


Про YASKRAVA як бізнес


Ярослава: На самому початку я знала, що займаюся цим не заради грошей, а заради задоволення. А якщо я все добре робитиму, то гроші рано чи пізно прийдуть. Зараз вже я дивуюся, звідки в мене на рахунку стільки грошей, а тому можу сказати: YASKRAVA – це вже не просто хобі для задоволення, це вже справа, котра приносить прибуток.

Ромена: Ми вже отримували кілька пропозицій представляти наш бренд в інших містах, навіть за кордоном. Але поки у нас немає таких потужностей і стільки робочих рук, щоб збільшити масштаби виробництва. Тому ми зараз знаходимося в пошуку людей, котрі шиють якісно, швидко і готові до співпраці із нами.


Про цілі, плани та мрії


Ромена: У нас в планах – відкриття власного шоуруму в Ужгороді: це має бути велике приміщення, із вікнами від стелі до підлоги та квітами. Там усі охочі зможуть приміряти одяг, купити, взяти в оренду чи замовити індивідуальний пошив, зробити мейкап, зачіску та пофотографуватися. А ще там проходитимуть різні зустрічі, семінари, майстер-класи, працюватимуть стилісти та персональні шопери.

Ярослава: На все свій час, і я вірю в те, що колись в Ужгород приїжджатимуть тільки для того, щоб потрапити в шоурум YASKRAVA.

Катя Брижань

Фото Маріана Логойди та із особистого архіву Ромени й Ярослави

0 #