Новини

Onuka: Ната з Tomato Jaws активно взялася за унікальний сольний проект

4 Листопада 2013 4 295

Його екс-солістка відомого українського електронного колективу, який розпався цього літа, офіційно презентувала наприкінці жовтня на сайті українського Vogue. Почала Ната Жижченко з пісні Look.

Найперше, що зачаровує, – це витончене поєднання автентичного українського та сучасного електронного. Власне, у цьому й суть проект ONUKA.

Його Ната присвятила своєму дідусеві Олександру Микитовичу Шленчику – відомому майстру народних інструментів, який змайстрував для Нати першу сопілку та навчив на ній грати. Саме через дідуся артистка відкрила для себе українську музичну культуру.

Ще у складі Tomato Jaws Ната експериментувала з сопілкою. У новому проекті ONUKA народні інструменти займатимуть одне з ключових місць. Зараз Ната намагається оволодіти одним з найскладніших інструментів сучасності – терменвоксом. 

Окрім неї у колективі братимуть участь ще кілька артистів, які гратимуть на клавішних, ударних, а також трамбоні, бандурі та валторні.

Так би мовити, по старій дружбі, Ната ексклюзивно розповіла нам додаткові подробиці про розвиток нового проекту. Так вже наступного тижня вони почнуть екранізовувати перший синг Look. Ну і, звичайно, вже кипить робота над альбомом, який планують презентувати у квітні 2014 року. Приблизно на той же період Ната планує старт постійних виступів колективу, можливо, навіть тур.

"Альбом буде різноплановим, пісенним, із купою українських інструментів, але саунд буде електронним", – зізналася артистка. Утім, чи буде він виключно англомовним, – це поки таємниця.

З новим проектом Наті допомагає фронтмен гурту The Maneken Євген Філатов: "Він виконує роль саундпродюсера".

Дуже сподіваємося, що вже наступного року нам також випаде нагода почути проект ONUKA наживо. Ната вже фактично дала попередню згоду на виступ в Ужгороді або Мукачеві. Ми обіцяємо постаратися зі свого боку;)

Varosh

0 #