Арт-тренінг “Чарівна сила мистецтва”

– Арт-терапія (від англ. Art – мистецтво; therapy – терапія, лікування) – вид психології, заснований на мистецтві і творчості. У більш широкому сенсі арт-терапію варто розглядати як щось, що поєднує мистецтво, філософію, медицину і психологію.

Це один із найм`якших і в той самий час глибоких методів в арсеналі психологів. Малюючи, займаючись творчим самовираженням, ви ніби отримуєте закодоване послання від самого себе від власної підсвідомості.

Кожна людина хоче задовольнити потребу в самореалізації, так само як в їжі або сні. Висловити свою точку зору під час розмови. Бути успішним на роботі. Черпати натхнення для ведення господарства або виховання дітей. Арт-терапія виводить цю потребу на рівень усвідомленості, в результаті чого ми маємо можливість проявити себе в житті більш повноцінно і яскраво.

Облич у творчості стільки ж, скільки і у людей – не буває двох схожих малюнків, танців чи пісень. Кожен актор грає по-своєму. Тому для людини творчість – один із способів знайти і пізнати себе.

Арт-терапія має на меті відкрити кращої сторони людської психіки, звернутись до найсвітліших, кращих, щиріших його поривів.

Коли ви малюєте, ви спілкуєтеся зі своєю підсвідомістю за допомогою кольору та форми. В процесі ви: насолоджуєтесь часом який присвячуєте собі, зосеререджуєтесь на своїх бажаннях, відновлюєте силу для того, щоб рухатися далі до своєї цілі, утилізуєте будь-які негативні емоції, самореалізуєтесь, розкриваєте свій творчий потенціал. Адже, творчість існує для того, щоб створити шедевр з самого себе, – розповідають організатори арт-тренінгу.

0 #