Медіа-вистава “Альберт, або найвища форма страти”

Нарешті і в Ужгороді відбудеться прем’єра вже відомої вистави, яка набула розголосу в Україні та Європі.

АЛЬБЕРТ, АБО НАЙВИЩА ФОРМА СТРАТИ

"Альберт" — геніальний шахрай. Опинившись в результаті своїх афер і фокусів в карцері, він виявляє, що в нього не лишилося нічого, крім душі. Тоді він вирішує віддати її дияволу, аби уникнути смертної кари. Однак підписана кров’ю угода не спрацьовує.

Вистава поєднує в собі текст, виконуваний самим автором, з ілюстраціями, і не лише графічними, але й музичними — від автентики до фрі-джазу. Письменник Юрій Андрухович, музиканти Уляна Горбачевська, Марк Токар й художники Анатолій Бєлов/vj-group CUBE постійно взаємодіють наживо, і кожен визнає право партнера на несподіване соло. Твір не має застиглої форми.

Прем’єрні покази "Альберта" відбулися і незмінно викликали аншлаг на великих українських фестивалях — АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest. А його перший тур Україною припав на період, коли розгорнулися події Майдану.

Юрій Андрухович:

"Ідея поєднати саме цей текст із саме такими виконавцями та саме такою візуалізацією — це щось більше і значніше, ніж режисура. Це створення особливого мистецького синтезу, відкривання потаємних можливостей тексту, про які не здогадувався навіть я, його автор".

Вистава відбувається у рамках проекту "Майстерня соціального проектування", який проводить Мистецький центр "Кубло" (ГО "Асоціація сприяння освіті та культурі "ЛІК"). Це частина міжнародного проекту "Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь", яким керує організація DVV International, ГО "Інтеграція та розвиток", за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.


Телефон для довідок: (067) 112-20-29.

0 #