Новини

Кохання з шоколаду: в Мукачеві створили вишукану скульптуру до Дня Св.Валентина

14 Лютого 2014 4 046

Постарався кондитерський дім "Бондаренко", який вже другий рік поспіль представив тематичну композицію до свята. У такому ритмі (свято-скульптура) шоколад'є Ігор Заріцький працює вже понад рік. Відколи переїхав у Закарпаття на запрошення Ігоря Бондаренка.

Окрім тематики та унікальності, особливість нової скульптури є те, що вона стала етапом підготовки команди кондитерів "Бондаренко" до чемпіонату світу, який пройде цієї весни в Парижі. Ігор Заріцький поїде туди не сам, а з своєю мукачівською ученицею Людмилою. З нею вони і створили нову скульптуру до Дня Св. Валентина і разом встановлювали її напередодні свята у кондитерській, де побували й ми.

Основа скульптури – це 2 серцеподібні частини, розділені симетрично та прикрашені квітами троянд. На композицію пішло 8 кг шоколаду – чорного та білого, півкілограма масла какао і трошки барвників.

– А також натхнення та завзяття. Придумати скульптуру мені було не складно, адже кілька місяців тому я одружився на чудовій дівчині з Мукачева, і це кохання тільки наростає, – розповів Ігор Заріцький.

Засновник кондитерського дому "Бондаренко" не приховував задоволення новою скульптурою та її презентацією.

– Я щасливий, що Ігорю вдалося створити цілу команду майстрів шоколадного мистецтва у Мукачеві, і їхніми творіннями насолоджуються як жителі нашого міста, так і гості. Сподіваюся, ми не тільки не підведемо Мукачево, а й зможемо відстояти шоколадне ім’я Мукачева, зокрема й на міжнародному рівні. Ми вже це робимо: так наша цукерка зайняла перше місце на останньому відборі до чемпіонату світу з шоколадного мистецтва у Туреччині. Я гадаю, це класно і важливо, – поділився з нами Ігор Бондаренко.

Вже незабаром ми розповімо вам про інші подробиці підготовки команди шоколад’є на чолі з Ігорем Заріцьким до третього за рейтингом престижності чемпіонату світу з шоколадного мистецтва. А поки, тим паче у День Св.Валентина, не змарнуйте нагоду помилуватися скульптурою та продегустувати авторські цукерки від "Бондаренко" разом зі своєю другою половинкою.

Нагадаємо, що кондитерській дім розташований у Мукачеві в Старому Пасажі. Також є і в Ужгороді на площі Театральній. Але скульптура прикрашає вітрину саме в Мукачеві)

Varosh

Фото: І.Резнік

0 #