Мода - Архів

Марина Порошенко на День Незалежності обрала вишиванки від закарпатки Лілії Братусь

24 Серпня 2018 2 808

Для урочистостей, присвячених 27-й річниці незалежності України, Марина Порошенко разом із доньками Олександрою та Євгенією обрали одяг від українського дизайнера Лілії Братусь, яка розробляла вбрання у тандемі з художницею Ольгою Дворянською.

Перша леді та дівчата були одягнені у лаконічні шовкові сукні прямого крою, які оздоблені авторським принтом. Образ був доповнений стилізованою джинсовою керсеткою та короткими джинсовими жупанчиками.

– Уже кілька років я виношувала ідею створення колекції у стилі ethnoconcept з авторських тканин. Тому це замовлення стало експериментом для всіх нас. Після визначення остаточної концепції, я почала збирати команду тих, з ким можна реалізувати таку ідею. Ми вирішили розробити стильні, сучасні образи з впізнаваними українськими етно-мотивами. Я особисто дуже люблю ручну вишивку, проте цього разу хотілось зробити щось нове, – ділиться дизайнерка Лілія Братусь, власниця Ательє індивідуального образу Lili Bratus Atelier, автор унікального стилю ethnoconcept.

Для розробки ексклюзивного орнаменту Лілія запросила художницю-дизайнера, засновницю бренду шовкових хусток D.OLYA Ольгу Дворянську.

– Для розробки орнаменту за основу ми взяли вишивку козацької старшини. Я обирала конкретні елементи, стилізувала їх по-своєму. Малюнок створювала вручну, після чого допрацьовувала повноцінний орнамент на планшеті Wacom. Викладка малюнка здійснювалася індивідуально, – розповідає Ольга Дворянська.

Поверх сукні в Марини Порошенко був розроблений джинсовий жилет, подібний за кроєм до традиційної керсетки. А для дівчат – джинсові короткі жупанчики, основним оздобленням яких є відкриті необроблені шви – основна “фішка” стилю ethnoconcept.

– Нам надзвичайно приємно, що пані Марина продовжує підтримувати українських дизайнерів і цього року обрала саме нас, –кажуть Лілія та Ольга.


Читайте також:


Varosh

0 #