Життя

Nitai Family: тайська їжа в центрі Ужгорода

3 Вересня 2017 6 891

Не так давно на вулиці Волошина в Ужгороді, відкрився новий заклад, який працює в доволі незвичному для міста форматі. Незвичні інгредієнти та смаки, а за приготуванням страв клієнт сам може поспостерігати.

Про ідею, особливості формату та плани ми розпитали власників Nitai Family, двох молодих та захоплених своєю справою чоловіків, Євгена та Миколу. Далі – пряма мова.


Як все починалося


Ми вегетаріанці, і звісно, любимо смачну та неординарну їжу. У нас є друзі, котрі багато подорожували Індією і Тайландом, вони розповідали та пригощали стравами тамтешньої кухні. Дуже багато рецептів тих страв на спеціальній сковорідці – вок. Зазвичай у них входить багато овочів, і технологія приготування дозволяє зберегти усі корисні властивості. А ще ця їжа доволі швидко готується. Тобто за досить незначний час витрачений на приготування, ми отримуємо неймовірно смачну та корисну їжу.

Готувати страви не лише вдома, а й для інших ми почали не так давно. Спершу ми просто придбали вок. Потім спробували взяти участь на кількох місцевих фестивалях. Побачили, що наші страви користуються попитом, і вирішили з`їздити на фестиваль вуличної їжі до Львова. Там нас вразила та кількість людей, яким смакувала наша їжа. Люди були готові довго стояти у черзі, аби спробувати її. Після кількох таких випадків ми вирішили, що пора якось розвиватися, пропонувати цей продукт більшій аудиторії. Та й багато друзів спонукали нас, часто запитували, про те, коли вже ми відкриємо в Ужгороді свій заклад. От ми і відкрили.


Формат


Заклад наразі працює у форматі літньої тераси, однак ми плануємо розширитися, і зараз вже шукаємо приміщення, в якому б змогли працювати і в холодні пори року.

Ми готуємо усі наші страви тут, на вулиці, усі клієнти можуть особисто спостерігати за процесом приготування, який, до речі, багато для кого незвичний та захоплюючий.


Особливості


Nitai Family – це не просто заклад харчування. Тут проводяться групові заняття йогою, лунає тематична музика, а до клієнтів ставляться, як до близьких друзів. Назву закладу ми обирали досить довго та ретельно. Nitai у перекладі з санскриту – вічний, а family з англійської – сім`я.


Меню


У меню ви знайдете виключно страви, у яких немає ніяких продуктів тваринного походження. У цьому, власне, і фішка тайської кухні, і зокрема Nitai Family. Багато овочів, бобів, тофу та соєві стейки – це основні інгредієнти тутешніх страв. А ще багато різноманітних доволі пікантних соусів, котрі лише підкреслюють незвичайний смак основної страви.

Пад Тай – це одна з фірмових страв закладу. До неї входить локшина, овочі, тофу, соєві стейки, кунжут, приправи та соус, гостроту якого можна регулювати. Панан Гай – ще одна страва, яка може вас зацікавити. До неї входить рис, овочі та інші інгредієнти.

Крім цих страв у закладі можна скуштувати супи, домашню випічку та різноманітні напої. Каву та коктейлі тут, до речі, готують на рослинному молоці, наприклад, конопляному, яке доволі корисне та поживне. Звісно, лимонади, соки та інші прохолодні напої також тут є.


Ціни


Вартість страв у закладі помірна. Пообідати тут можна в межах 50-100 гривень. Придбати напої за 15-40 гривень. 


Контакти:

Працює заклад з 10 до 22, за адресою: вул. Волошина, 26

Ольга Беца, Varosh

0 #