Новини

Межа: в Ужгороді презентують фестивальну версію словацько-українського фільму

23 Серпня 2017 3 775

Презентація відбудеться у кінотеатрі "Доміон" 29 серпня.

Саме закарпатці зможуть одними із перших побачити фестивальну версію словацько-українського фільму «Межа», який уже вийшов у світовий прокат і користується шаленою популярністю у Словаччині. Фільм в Ужгороді особисто представлять актори стрічки Римма Зюбіна, Анди Гриц, Євгеній Лібезнюк та продюсер фільму Андрій Єрмак.

"Для нас дуже важливо показати цей фільм там, звідки і походить наша історія: з прикордонної Закарпатської області та отримати цей резонанс, почути думки місцевих жителів про кінострічку", — коментує цю подію продюсер фільму Андрій Єрмак.

Програма презентації:

"Межа" — це стрічка, про яку ще до офіційного релізу написали видатні світові видання "The Hollywood Reporter" та "Variety". Цей фільм вперше за багато років представляв Україну в основній конкурсній програмі кінофестивалю у Карлових Варах, що входить до переліку фестивалів категорії "А". Більше того, саме стрічка "Межа" здобула на фестивалі один із найголовніших призів – Кришталевий глобус за кращу режисерську роботу.

Великий ажіотаж навколо фільму спричинений не лише успіхом стрічки на кінофестивалі, а й рецензіями світових кінокритиків, які порівняли "Межу" з кращими роботами Гая Річі, "Хрещеним батьком" та "Кланом Сопрано".

Фільм стартував у світовому прокаті лише 3-го серпня, а уже встановив абсолютний рекорд прокату в Словаччині. Уже сьогодні стрічку подивились більше 222 000 глядачів у кінотеатрах всієї країни.

Український реліз фільму планується 16 листопада цього року.

Приєднатись до презентації фільму в Ужгороді можна тут.


"Межа" — словацько-українська копродукція, в основі сюжету якої лежить реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської зони. Зйомки фільму відбувалися в Україні, Чехії та Словаччині, а окрім словацьких та чеських зірок у стрічці знялися відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії "Золота Дзиґа", один із найулюбленіших українських акторів Станіслав Боклан, молодий актор Олександр Піскунов та актор Володимир Геляс.


Varosh

0 #