Новини

Ужгородець Тудор Кілару обиратиме український гурт, який представить країну на Sziget 2017

6 Березня 2017 3 167

Конкурсний відбір серед українських гуртів для виступу на сцені наймасштабнішого музичного фестивалю Європи розпочався 1 березня. Переможець – представить Україну на фесті.

У першому етапі конкурсу змагатимуться 40 українських гуртів. З них журі та онлайн-вболівальники, оберуть 6 фіналістів, які змагатимуться у фіналі на сцені клубу Sentrum 30 квітня.

До відбору переможців буде цьогоріч причетний і ужгородець Тудор Кілару. Нам він розповів про те, як потрапив до журі, а також про непросту задачу попереду.

– Я, як представник медіа (Тиса 1 та Тиса ФМ), що кожного року є акредитованим членом журналістського пулу фестивалю Sziget, отримав пропозицію від українського офісу одного з найпотужніших фестивалів Європи. Член журі обирає наряду із іншими відомими українськими музичними журналістами, власниками концертних майданчиків, промоутерами, продюсерами і ді-джеями, виконавця, який представить нашу країну на Europe Stage наймасштабнішого музичного дійства Східної Європи.

Для мене це була приємна несподіванка, адже мої програми виходять у периферії, хоча вважаю Тиса ФМ – чи не найкращим подарунком для меломанів і не дарма. Тільки у нас на радіо виходить на теренах всього колишнього СНД програма культового англійського продюсера Жіля Петерсона, тільки у нас в ефірі найсвіжіша музика і анонси всіх знакових музичних подій і в Україні, і в сусідніх із Закарпаттям країнах. Тому, напевно, один із нас і є гідним представником серед 12 членів журі переважно із столиці.

Фестиваль Sziget для мене як подорож до улюбленої бабці на канікули. Я все там знаю, є улюблені локації, сцени, в пам’яті спливають найяскравіші перформанси останніх 15 років, що я туди їжджу.

Місія терниста, адже у фіналі змагатимуться 6, обраних фанами, організаторами і членами журі, харизматичних і точно крутих українських команд. А путівка на Sziget ще і стане квантовим стрибком у шоу-біз для молодих, не відомих широкому загалу музикантів. Тому відчуваю цей приємний тягар трендсеттера і на собі, – розповів нам Тудор Кілару.


Імена учасників конкурсного відбору оголосять 20 березня на сайті sziget.bigmir.net.

Цього року на різних сценах фестивалю Sziget виступлять Interpol, Rudimental, PJ Harvey, Jamie Cullum, Alt-J, The Naked and Famous, Nothing But Thieves, Kasabian, Major Lazer, Flume, Mando Diao, Billy Talent, Two Door Cinema Club, Metromony і багато інших світових артистів.

Квитки вже можна придбати на szigetfestival.com.ua.

0 #