Ідеї

5 найцікавіших Instagram-куточків Ужгорода

16 Липня 2017 9 299

Зізнайтеся, коли ви гуляєте де-небудь в центрі міста, вам неодмінно хочеться зробити хороше фото, чи не так? Адже вас оточують старовинні будівлі, скульптури, відомі пам'ятки... Але цей варіант працює здебільшого лише тоді, коли ви відвідуєте щось вперше. Та що робити тим, хто шукає цікаві локації у рідному місті? Або, наприклад, Instagram-блогерам, для яких кожне фото вимагає цікавого фону?

Сьогодні ми спробуємо облазити ціле місто у пошуках найзатишніших закутків і показати їх вам, адже навіть таке невеличке місто, як Ужгород, може дивувати кожного дня (ну, і, звісно, постійно красуватися у вашому Інстаграмі).


ЖИВУЧИ В ТІНІ ФАСАДІВ


Локація: внутрішні дворики вул. Корзо

Прогулюючись найвідомішою вулицею Ужгорода, ми зазвичай помічаємо лише магазинчики, милі кав’ярні та вуличних музик. Та чи задумувалися ви коли-небудь, що ховається за цими фасадами?

Якщо ви шукаєте затишне та автентичне місце для фото, то спробуйте звернути в будь-який з "карманчиків" по вулиці Корзо. Ви здивуєтеся, адже там буде ще красивіше, ніж зовні. Внутрішні дворики зачаровують своєю простотою і спокоєм. Ви наче потрапляєте в інший, справжній Ужгород, без метушні, без туристів, без магазинів. А старовинні сходи, під’їзди і балкончики точно додаватимуть колоритності вашому фото.


ПОСТМОДЕРН, ВІДДАЛЕНИЙ ВІД ЦЕНТРУ


Локація: галерея ILKO, вул. Кошицька, 28

Якщо ви втомилися фотографуватися на фоні раритетних будиночків, то ця місцина для вас. Так, сюди не водять туристів, а сама галерея знаходиться досить далеко від центру, але прийшовши сюди, ви будете приємно вражені. Чіткі лінії, мінімалізм, стримані кольори – це те, що характеризує на тільки саме цю будівлю, але й постмодерну архітектуру в цілому.
Тут можна зняти lookbook, кліп, чи просто зробити фото на фоні, та все виглядатиме виграшно. Так, наче ви й не знаходитеся в маленькому закарпатському місті.

До речі, всередині буде не менш цікаво, тому що тут постійно відбуваються художні виставки та концерти.


ПРЕКРАСНА У БУДЬ-ЯКУ ПОРУ РОКУ


Локація: теплиця Ботанічного саду УжНУ

Всі знають про те, що фотосесії у ботанічному саду варто робити навесні або влітку, коли усе виглядає максимально живо та зелено. Але чи знаєте ви, що в тій-таки локації є місцина, де найекзотичніші рослини милують око круглий рік? Так, звісно, мова йде про теплицю. Треба зазначити, що вхід туди обмежений, але якщо вам потрібне оригінальне місце для фотосесії, то варто запитати про це у працівників.

Що не зробиш для ідеального фото, чи не так?


ПОП-АРТ, ЕНДІ ВОРХОЛ ТА ГІГАНТСЬКИЙ БАНАН


Локація: вул. Митна, 31

Чи знали ви, Енді Ворхол насправді був етнічним русином? В Ужгороді йому присвятили аж дві скульптури! Одна з них (до речі, вона зображує відомого митця у повний зріст) знаходиться у сквері Поп-арту, біля готелю Emigrand. Пам’ятник вийшов надзвичайно сучасним, оскільки митець ХХ ст. робить селфі! Чому б не скласти йому компанію?

До того ж, оформлення готелю, біля якого встановлена скульптура, дивує своєю оригінальністю: яскравий червоний колір, нестандартні форми і… гігантський банан просто над входом. 


ПРОВУЛОК, ЯКИЙ МАЄ СВОГО СТРАЖА


Справді чарівним і надзвичайно милим місцем в Ужгороді є провулок "Гірчичне зерно", що поєднав дві важливі вулиці – Корятовича та Фединця. Теплі кольори, одноповерхові крамнички і кафе, розписані стіни – усе це створює неповторний антураж. Особливо прекрасним провулок стає взимку, коли усе прикрашено теплими жовтими вогниками.

До речі, тільки тут ви можете зробити селфі з дуже цікавою людиною – стражем провулку. Ні-ні, це не озброєний охоронець, а дуже приємний дідусь в мундирі, який час від часу прогулюється тут і фотографується з туристами і місцевими. Тому, якщо у вас досі немає з ним фото, то саме сьогодні час це виправити.

Катерина Подгорська, Varosh

0 #