Життя

Ліка Єрмоленко про фітнес для мам та вагітних і те, як перестати боятися і зробити крок до мрії

29 Серпня 2017 7 366

Ліка справжній енерджайзер, людина, яка може запалити та надихнути будь-кого. Танці, лекції, мама-злети, вечірки для молодих мам та материнство, а зараз ще й відкриття власної студії у Мукачеві, яке, до речі, відбудеться 31 серпня об 11:30 на Миру 8/3.

Ми розпитали в Ліки більше про її студію, тренування для мам, вагітних, а також освітні та розважальні події, які вона організовує.

– Ліко, здається, що тебе всюди вистачає. Чим сьогодні ти передусім займаєшся?

– У першу чергу, я – мама. А вже потім мої проекти. Зараз моє життя – це FitDance – танці, жіночі хобі-групи, дитячі заняття, фітнес для вагітних, молодих мам та інше.

– Як так сталося, що ти почала збирати навколо себе усіх активних молодих мам міста?

– Сама не знаю, це для мене теж загадка. Так сталося, що я проводила заняття для вагітних. Потім вони народжували і хотіли продовжувати тренування, але не у всіх було з ким залишити дитину. Вони почали брати діток з собою. І це було трохи не добре, адже вагітні приходили розслабитися, перелаштуватися, а тут малята, які час від часу плачуть. Так я створила окрему групу для молодих мам, які проходили з дітками.

Був якийсь момент, коли я зрозуміла, що на заняттях забагато розмов та обговорень досвіду кожної з нас. Просто зібратися на каву – не цікаво. Тому вирішила робити зустрічі з певною тематикою, які будуть цікаві усім молодим мамам. До того ж, мамам не завжди є з ким поговорити, про те, що турбує. Круто, коли подруги народжують одна за одною і знають, що таке материнство, можуть підтримати порадою і т.д. Але часто подругам, в яких немає дітей нудно слухати про коліки, зуби, грудне вигодовування… А тут – у всіх спільні інтереси та реальність.

– Скільки зараз жінок згуртовано навколо FitDance?

– Більше 100 чоловік. На одному з мама-злетів була така кількість – 50 мам і 50 діток. Це дуже багато. Шкодую, що не запросила якийсь реєстр рекордів. (ред. – посміхається)

Цьогоріч влітку ми також робили перший FitDance Open Air у комплексі “Вольногора”. На нього їхали вагітні, мами і дівчатка, які просто займаються фітнесом. Було понад 70 дорослих і понад 70 дітей. Поїхали, на жаль, не всі, але у будь-якому разі дуже багато людей було.

Що найцікавіше – люди самі хочуть підтримувати ці проекти. Я не шукаю спонсорів, люди пишуть мені в соцмережах, пропонують долучитися, підготувати подарунки та різні сертифікати для дівчат.

– Які групи для тебе найскладніші зараз?

– Найскладніше наразі саме з вагітними – дівчата чомусь не хочуть собою займатися впродовж 9 місяців вагітності. Але повільно та впевнено я рухаюся до своєї мети і багатьох мені все ж вдається переконати і спрямувати на заняття. Потрібен час для того, аби наші жінки зрозуміли, що вагітна може і повинна виконувати фізичні навантаження та бути активною, а не лежати на ліжку та їсти тістечка. Часто потім після такого способу життя у дівчат післяродова депресія, бо 9 місяців всі здували з них пилинки, а потім, після народження дитини, реальність виявляється не такою безтурботною.

– Як ти наважилася на заняття з вагітними і як працювала над собою під час вагітності?

– Курси по роботі з вагітними я пройшла ще до того як сама завагітніла. Я розуміла, що колись завагітнію і не хотіла переривати роботу. Тому вирішила досконало вивчити це питання. Моя вагітність і тренування були для мене своєрідним дослідженням, бо я не знала як реагуватиме мій організм. Тому і дівчат попереджала про те, що не можу зорієнтувати їх, коли ми призупинимо заняття – на шостому місяці чи за день до пологів. Але Тимофію було комфортно, він ніяк не проявляв свого незадоволення. Я прекрасно себе почувала, але нікому не раджу робити того, що я робила. (ред. – посміхається)

Словом, тренування я вела до останнього дня. У вівторок ввечері я провела заняття і через кілька годин пішла народжувати. Повернулася я на роботу через 21 день після пологів. Це були найлегші тренування. А от до роботи в звичайному режимі – через 7 тижнів.

– Що найскладніше у тренуваннях, на які жінки беруть з собою дітей?

– Найскладніше жінці самій себе організувати. Я часто чую фразу: “Я не ходжу на тренування, бо в мене дитина плаче”. Але це не виправдання – у всіх діти плачуть. І моя дитина також плаче, але потрібно заспокоїтися і навчитися спілкуватися та домовлятися з нею. Врешті-решт і тато теж може побути з малям по одній годині двічі на тиждень. Всі ж вони хочуть мати поряд із собою струнких та гарних дружин, яких покохали.

– Ти сама дуже сильно змінилася. Що тебе мотивує до роботи над собою?

– Мене мотивує бажання бути кращою: для батьків, для чоловіка, для сина. Коли мої батьки дізналися, що я перестала працювати на хорошій, стабільній, звичайній роботі, то були шоковані. В один день я вирішила, що не хочу більше працювати ні на кого. Але усі ці знання і досвід дуже допомогли мені у моїй справі – в рекламі, в розвитку, у фінансових та організаційних питаннях.

А що ж до тренувань, то в мене приблизно на тиждень виходить 32 години тренувань та 100 тисяч кроків і близько 40 км на велосипеді. Зате я можу дозволити собі пити каву з двома ложечками цукру. (ред. – посміхається)

– Чи бачиш ти зміни в жінках, з якими ти працюєш?

– Звичайно! FitDance – це давно більше, ніж тренування. Це справжня сім’я. Ми час від часу робимо тематичні фотосесії, знімаємо відео з різними танцями, і приємно спостерігати як дівчата із заднього ряду поступово переходять у передні. Вони розвиваються, працюють над собою, і мене це надихає. Тому запрошую усіх прекрасних жінок на знайомство з моєю студією 31 серпня об 11:30 на Миру 8/3. Буду рада знайомству та безмежно щаслива, якщо комусь допоможу знайти відповіді та питання, які турбують.

Varosh

0 #