Життя

Tree Espresso Bar: добра кава в центрі міста

4 Липня 2018 2 964

Гарна вулиця, центр міста, добра кава – що ще потрібно для хорошої кав’ярні? TREE Espresso Bar працює трохи більше 4 місяців. Троє засновників Ярослав, Юрій та Лариса – досі ніхто з них не мав досвіду у кавовій справі. Їх об'єднало захоплення новою кавовою культурою third wave coffee (кав'ярні в яких готують лише свіжообсмажену 100% арабіку), яка стрімко розвивається в Європі, і друзям захотілося відкрити такий заклад в рідному місті. Вони самі розробили концепцію та дизайн і запустили власну справу.

– Ми відкрили кав’ярню, спираючись на свої вподобання. Ми любимо цей напій і захоплюємося тим, як швидко розвивається кавова культура в Європі. Сьогодні кава це вже не просто чашка еспресо. Це справжній культурний напрямок в пошуку нових смаків та відчуттів. Все було досить спонтанно – побачили місце, де може бути кав’ярня і подумали "а чому б ні?", – кажуть засновники TREE Espresso Bar.

– Найцікавіше в нашій справі – це спілкування з гостями. Нам дуже подобається розповідати, чому еспресо смакує саме так, звідки в ньому кислинка та смак шоколаду або ягід, і що ми робимо, щоб смак кави щодня залишався чудовим та незмінним. Все залежить від виду арабіки, її походження, обсмаження. І не останню справу в цьому відіграє професійність та відповідальне ставлення бариста до процесу. Тобто для багатьох людей кава, яку вони коштують у TREE Espresso Bar, це нові смаки і новий досвід, – розповідають у кав’ярні.

Обсмаження кави середнє. Це завжди свіжообсмажена 100% арабіка, яку обсмажують в Харкові. Наразі у закладі готують класичні напої – еспресо, рістрето, американо, доппіо, мак’ято, кортадо, капучино, лате та флет-вайт, із альтернативи – cold brew, але плануються і інші види.

– Напрямок third wave coffee дуже круто розвивається в Будапешті, Празі, Берліні, Амстердамі, Лондоні. Власне, саме в цих містах ми і закохалися у таку каву та кав’ярні. Вони дуже прості та відкриті, а бариста спілкуються з тобою як зі старим другом. Люди подекуди проводять там весь робочий день, працюють, навчаються, відпочивають і найголовніше – ти завжди впевнений, що вип’єш там якісну та смачну каву, – діляться з нами у TREE Espresso Bar.

– Що ж до наших власних уподобань, то це кава світлого обсмаження з вираженою кислинкою. Ужгородці звикли до кави темного обсмаження. Тому ми вирішили почати із Бразилії та Колумбії, які мають шоколадно-горіховий смак. Але поступово плануємо додавати і світло обсмажену каву до меню, щоб знайомити наших гостей із новими смаками і показати їм, що кава може бути не просто “допінгом”, а й справжньою насолодою, – каже співзасновниця кав’ярні Лариса.

У закладі, окрім кави, також є тістечка і корисні та поживні сніданки. З некавових напоїв – лимонади, какао та чай. На столах завжди стоять пляшки із свіжою фільтрованою водою до кави.

– З дня відкриття ми самі працюємо в кав’ярні, і це не тому, що важко знайти працівників, а тому, що важко успішно розвивати свою справу, якщо ти не знаєш досконало всі процеси, які відбуваються всередині. Ну і звичайно – сервіс. Обслуговування та якість кави – наші основні пріоритети. Мріємо про те, що шанувальників такої кавової культури в нашому регіоні ставатиме все більше і ми будемо мати змогу дивувати їх всіма новинками та розвиватися разом, – розповідають у кав’ярні.

До речі, TREE Espresso Bar pet friendly-кав’ярня, а це означає, що ви завжди можете зайти в гості зі своїм домашнім улюбленцем. Тут є навіть мисочка з водою, де тварини можуть втамувати спрагу.


Контакти:


На правах реклами

0 #