Мода - Архів

oZhina: жіноча білизна ручної роботи

25 Січня 2016 7 437

Ужгородка Тетяна Блецка цьогоріч почала виготовляти жіночу мереживну білизну ручної роботи. Назва її, вже доволі популярного бренду, "oZhina". Нам Тетяна розповіла більше про те, як це шити лімітовані колекції білизни власними руками, підбирати якісні тканини та працювати з індивідуальними замовленнями. Далі – пряма мова.


Над створенням білизни я вперше задумалася приблизно два роки тому, а займатись почала десь на початку літа. Найскладнішим був початок. Я за фахом дизайнер, але шити не вмію. Тому найняла швачку з власним обладнанням. Замовила першу партію різних тканин, половина, з яких мені так і не знадобилися. Справа в тому, що в процесі роботи виникає багато нюансів, наприклад: проблема з пошуком ниток та фурнітури, не всі тканини, які на перший погляд виглядають привабливо, підходять для білизни, також в роботі з деякими видами тканин потрібні відповідні швейні машинки. Але це все питання досвіду, тому сьогоднішні труднощі – це мій здобуток в майбутньому.

Матеріали – це переважно мереживо і сітчасті тканини, є навіть вироби з велюру, також планую шити комплекти з еластичної штучної шкіри. В майбутньому, після придбання потрібних швейних машинок, буду шити з трикотажних тканин і біфлекса.

Ідеї в мене народжуються по-різному. Інколи я просто заходжу в магазин, бачу якусь гарну тканину і у мене в голові відразу вимальовується картина того, що я хочу з неї зробити. Також я часто прислуховуюсь до друзів і клієнтів, які висловлюють свої побажання. Буває навіть що побачивши неймовірно гарні роботи інших дизайнерів і надихнувшись ними, до мне приходять вже свої власні ідеї. І не секрет, що спідньої білизни ручної роботи в Україні дуже багато і, чесно кажучи, коли я починала цю справу, то я навіть не здогадувалась про це. Але конкуренція змушує мене рухатись далі.

Я постійно слідкую за тенденціями, відстежую все нове, що з’являється у світі спідньої білизни. Але я більше відштовхуюсь від того, чи користується це попитом у нас, наскільки практичною ця річ буде і чи зможу я втілити ці ідеї за своїх умов.

Найголовніше – це, звичайно, якість роботи, чого дуже важко досягти. Важко знайти швачку, якій би ця справа подобалася і яка робила б її якісно. За такий короткий час я поміняла не одну працівницю. Зараз я працюю з жінкою, з якою я знайшла спільну мову і яка розуміє, що мені потрібно, але до ідеальних результатів нам ще далеко. Утім, ми над цим працюємо.

Починаю практикувати і послугу "річ на замовлення". Хочеться задовольнити бажання наших чарівних дівчат. Плюс – це великий досвід для мене, щоб зрозуміти, чого ж потребують мої клієнти.

Де знайти білизну "oZhina"? Я маю невеликий відділ у ТЦ "Люксор" на вул. Корзо, 3, а також співпрацюю з магазином "Well Dressed", що знаходиться ТЦ "Дастор". Сподіваюсь, в майбутньому буду співпрацювати і із іншими магазинами, не лише в Ужгороді.

Varosh

0 #