Мода - Архів

Вікторія Мещерякова і її добрі ляльки

15 Листопада 2016 7 479

Вікторія вивчала правознавство, викладала англійську мову, але знайшла себе у творчості – створенні душевних текстильних деталей інтер`єру, зокрема ляльок.

Кожна її лялька має своє ім’я і характер. До прикладу, Лялечка Валері – ніжна та граційна. Полюбляє ранкове повітря, спів пташок та пити каву з карамеллю. Лея – ніжна та незвичайна. Любить проводити час поряд з океаном та відчувати як краплинки освіжаючого бризу дарують їй прохолоду. Коли читаєш ці підписи до кожного фото, то мимоволі відчуваєш усе те саме.

Нам майстриня розповіла більше про своє захоплення, а також про те, з чого воно почалося. Далі – пряма мова.


Початок


Я екстравертний інтроверт. Ви запитаєте як це? Все життя я хочу щоб те, що я роблю подобалось людям та безмежно хвилююсь, як вони оцінюють мою роботу, але при цьому я намагаюсь максимально зменшити необхідність спілкування та знаходження в соціальному середовищі. Найкомфортніше я почуваюся вдома зі своєю сім’єю або найближчими друзями.
Моя історія багато чим не відрізняється від всіх інших: безтурботне дитинство, освіта, кохання, діти. Окрім напевно того, що не кожен в моєму віці знайшов справу свого життя.

Моя творчість – це те, що зажди було всередині мене та чекало коли вже нарешті дістану з горища старенький бабусин Singer та зроблю перший стіжок.

Мої лялечки – це набагато більше, ніж просто текстильна річ. По-перше – це ідея, малюнок. Потім підбір тканин, кольорів, орнаменту. Далі йде шиття саме по собі, а після нього моя улюблена частина – скласти всі частинки в єдине ціле та додати ідеальні деталі, крихітні ґудзики, аксесуари та, звичайно, мої ініціали.

Шити ляльок я почала приблизно 6 років тому. Цій справі я ніде не вчилася. Скажімо, сукні я не пошию. А от до ляльок маю особливу пристрасть. Почалося все з того, що якось в магазині побачила тільду і подумала, що хотіла б таку і собі. Так виникла ідея спробувати створити її власноруч. Загалом, мені багато що вдається. Тому подумала – чому б не спробувати? (ред. – посміхається)

Перша ляляка не дуже вдалася. Залишила її на пам’ять. Друга вже вийшла доволі непогано. Третя – ще гарніша. Ця тенденція зберігається досі – кожна наступна, краща за попередню. І кожна нова – стає улюбленою. У той самий час, мені подобається, коли їх купують і вони отримують нове житло.


Авторські ляльки


Якщо в мене замовляють однакові лялечки, вони ніколи не вийдуть ідентичними, навіть якби я дуже цього захотіла. Здається, що кожна лялечка – це особистість і часто дівчата пишуть мені, що деякі з них дуже схожі на них самих. Це, звичайно, не може не тішити мене. Також часто в мене замовляють лялечок, схожих на їхніх майбутніх власниць і я без сумніву радію, коли мені вдається відтворити їх зовнішність.

Мені здається, що мої ляльки особливі тим, що вони дуже ніжні і добрі. Разом з ними в домі з’являється якась особлива атмосфера. У них хороша енергетика. І своїми роботами мені хотілося б передавати людям, перш за все, доброту.

Я ніколи не шукаю ідеї в інших майстрів. Все, що я створюю – це моя власна фантазія. Тому, якщо колись ви випадково побачите копію моєї роботи, то можете бути впевнені, що першою створила її я.


Матеріали та різновиди ляльок


Матеріали я купую всюди. Щось у Мукачеві, щось – з інтернету замовляю. А також під час поїздок за кордон. Якось складається так, що при покупці я не компоную тканини, а роблю це, коли вже вони в мене вдома, всі разом.

Не завжди є достатньо часу для того, щоб вигадати щось нове. Точніше, вигадати я встигаю, а от втілити… Замовлень буває дуже багато, тож намагаюся спочатку їх виконувати, а потім творити. Загалом, окрім моїх лялечок, янголят, роблю ще дівчат-йогів – вони дуже милі, сидять на подушках із замріяним виразом обличчя.


Лого


Коли я лише почанала створювати ляльок, то взяла собі за логотип швейну машинку. Вона була загалом гарною і рідні казали, що органічно виглядає поряд з моїми виробами. Але мене, так само як і з тільдами, непокоїла неунікальність. На руці у мене є татуювання у вигляді ластівки, тож одного дня і зрозуміла, що саме це зображення найкраще відображає мене та мої роботи.

Для мене пташка – це легкість, ніжність. Ви можете побачити, що ластівка заповнена лише всередині, у неї немає контурів, вони ніби не закінчені. Це я трактую, як прагнення до вдосконалення і можливість розвитку.


Подарунки


Дарую свої іграшки друзям та рідним лише у тому разі, коли впевнена, що вони їм подобаються. Часто люди замовляють ляльок в подарунок для когось і так я точно розумію, що робота до вподоби.


Навколо світу


Однією з особливих іграшок для мене є ведмедик Урсо та ластівка Андоріньйо. Я асоціюю їх з собою та моїм чоловіком. Вони мандрівники і вже побували у кількох країнах. Звісно, вони вже мандрували Україною, далі була Португалія, Італія та Єгипет. І це лише початок. (ред. – посміхається)

І загалом географія творчості постійно розширюється і мої авторські вироби прикрашають оселі в Італії, Ізраїлі, Угорщині, Чехії, Америці та найбільше в Німеччині. На жаль, наразі я не маю можливості відправляти свої роботи за кордон самостійно, але працюю над цим.


Аксесуари та інтер’єрні прикраси


В перервах між лялечками я створюю також інші текстильні вироби. Наприклад: новорічні віночки, ялинки та лісових звірів у святкових вбраннях. Від створення цих речей я отримую особливе задоволення та переповнююсь різдвяною атмосферою.

Ще в цьому році я відкрила для себе виготовлення тендітних аксесуарів для наречених: подушечки для обручок, підв’язки та маски для сну.

Моя мрія – щоб ніколи не змінювалась затишна та тепла атмосфера довіри та кохання в моїй оселі, виховати відповідальних та самостійних діток та, можливо, колись відкрити маленьку крамничку, де будуть продаватися мої лялечки.


Ляльок Вікторії можна придбати, або замовити особисто в неї через facebookvkinstagram, а також в магазині "Zanozza" за адресою вул. Грушевського 7, в Мукачеві.

Varosh

Фото: Яна Біда

0 #