Новини

Українські музиканти ATMASFERA в Нью-Йорку стали “Колективом Року”

13 Лютого 2018 1 070

Український мультиінструментальний інді-гурт ATMASFERA здобув престижну Американську премію RoundGlass Music Awards 2018 в номінації "Гурт Року".

Нагорода RoundGlass Music Awards визначає найбільш прогресивних виконавців, музика яких змінює світ на краще. В номінації "Пісня Року" RoundGlass Music Awards 2018 переміг колектив легендарного барабанщика The Beatles Ringo Starr & Friends "Now the Time Has Come".

Закрита церемонія нагородження відбувалася в Нью-Йорку 26 січня 2018 року. Колектив на церемонії був представлений в трьох номінація – "Пісня року", "Гурт року" та "Найкраще музичне відео". За право називатись кращими разом з ATMASFERA боролись 72 колективи з багатьох країн.

"Для нас отримати нагороду RoundGlass Music Awards – справжня несподіванка. Адже подав заявку на участь наш друг, Віктор Булига, директор Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії" нас не попередивши. Але найбільше нас здивувала концепція премії. Ця нагорода відзначає не тільки музику, а ідеї, які ця музика транслює всесвіту. Премія об’єднує музикантів навколо проблеми екологічної та духовної свідомості людства. А це як раз той напрямок, в якому ми сьогодні працюємо. І отримати звання "Гурт року" – це невеличкий маячок зверху, що ми рухаємось на вірному шляху", – говорять музиканти ATMASFERА.

На розгляд журі премії був представлений кліп ATMASFERА "На глибині" ("In the Depth"), відзнятий в Норвегії та в українських Карпатах в 2016-му.

Колектив ATMASFERA творить музику в жанрі world-, та indie-yoga music. В своїй музиці вони поєднують інструменти з усього світу, етнічні мотиви з сучасним звучанням, а мова більшості пісень – це санскрит та тексти древніх мантр. Творчість гурту зосереджена навколо внутрішнього світу людини, її глибинних переживань та почуттів.

Останній часом гурт можна частіше почути на закордонних концертних майданчиках, ніж в Україні.Колектив з концертами відвідав Англію, Німеччину, Норвегію, Швецію, Данію, Бельгію, Монако, Чехію, Словакію. Литву, Словенію, Польшу, Індонезію та Казахстан.

Однак, за словами музикантів, вони зараз активно готуються до туру містами України і зовсім скоро їхню музику можна буде почути у Львові, Києві, Запоріжжі та Одесі.

0 #